Techniek

Weerbericht

giweather joomla module

 

  

Boek 1

     Auteur J.J.Melchior

     Met illustraties

     Nederlands

     Afmetingen 12x274x211 mm

     Gewicht 593,00 gram

     Druk 1

     ISBN10 9086163017

     ISBN13 9789086163014

     240 pagina's

     November 2012

 

Samenvatting

Het 'Basisboek voor de beginnende modelvlieger' is bedoeld om de (startende) modelbouwer en -vlieger inzicht te geven in de fascinerende modelvlieghobby en gaat in op alle facetten van het bouwen en vliegen met modelvliegtuigen, waaronder de aerodynamica en krachten die op het toestel inwerken, de verschillende aandrijf- en besturingstechnieken, te gebruiken zenders, toegepaste materialen, allereerste vluchthandelingen en het herkennen en verhelpen van storingen.

 Inleiding over vrijwel alle aspecten van het bouwen van en vliegen met vele typen modelvliegtuigen met of zonder motor. Van de natuurkundige principes van het zweefvliegen tot de keuze van een model, het zelf bouwen, de besturing en de praktijk van het vliegen; alles komt aan de orde. Systematisch opgebouwd en goed leesbaar met duidelijke illustraties wordt de lezer ingewijd in de wereld van het modelvliegen. De auteur heeft een grote praktische kennis en ervaring en weet deze goed over te brengen. Na eerdere boeken van deze auteur, is dit vooral een gids voor de toekomstige of beginnende modelvlieger, bijgewerkt tot de huidige stand van de techniek. Geschikt als eerste kennismaking met de theorie en praktijk van het bouwen van en vliegen met modelvliegtuigen voor toekomstige of beginnende bouwers en vliegers van modelvliegtuigen. Bevat veel aanwijzingen voor de praktijk met kleurenfoto's en tekeningen.  

 

Boek 2     Auteur J.J. Melchior 

     Met illustraties

     Nederlands

     Afmetingen 9x274x211 mm

     Gewicht 408,00 gram

     Druk 1

     ISBN10 9086163025

     ISBN13 9789086163021

     160 pagina's

     November 2012

 

Samenvatting

Het boek 'Vliegen met elektromodellen' geeft een volledig inzicht in het vliegen met elektromotor aangedreven vliegtuig-modellen, een tak in het modelvliegen welke vóóral de laatste decade een enorme opmars heeft gemaakt door de beschikbaarheid van krachtige borstel-loze motoren, moderne regelaars en de uiterst krachtige LiPo accu's die het tegenwoordig mogelijk maken dat een elektromotor aangedreven vliegtuigmodel beslist niet hoeft onder te doen voor een brandstofmotor aangedreven toestel.

 Gedegen inleiding over vrijwel alle aspecten van de door een elektromotor aangedreven modelvliegtuigen. De nadruk ligt op de elektromotoren, de accu's en de batterijen. Andere aspecten van het bouwen en vliegen met modelvliegtuigen komen vrijwel niet aan de orde. Systematisch opgebouwd en goed leesbaar met duidelijke illustraties wordt de lezer ingewijd in de specifieke kenmerken van de elektrische aandrijving van modelvliegtuigen. De auteur heeft een grote praktische kennis en ervaring en weet deze goed over te brengen. Geschikt als eerste kennismaking met de theorie en praktijk van elektrisch aangedreven vliegtuigmodellen. Voor de basiskennis van het bouwen van en vliegen met modelvliegtuigen is aanvullende lectuur als het 'Basisboek voor de beginnende modelvlieger'* van dezelfde auteur nodig. Bevat veel aanwijzingen voor de praktijk met kleurenfoto's en tekeningen.

 

 

Boek 3

     Auteur J.J. Melchior

     Met illustraties

     Nederlands

     Afmetingen 9x274x211mm

     Gewicht 468,00 gram

     Druk 1

     ISBN10 9086163033

     ISBN13 9789086163038

     160 pagina's

     November 2012

 

Samenvatting

De doelgroep van het boek 'Vliegen met modelzwevers' is die modelvlieger die liever de natuur zijn model laat aandrijven, namelijk bij het modelzweven. Dit boek geeft een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom een modelzwever vliegt, aangevuld met nuttige informatie over aerodynamica, krachtenspel, de besturing en zender, keuze van het model en een beknopte uitleg over elektromotor aandrijvingen.

Inleiding over vrijwel alle aspecten van het bouwen van en vliegen met radiografisch bestuurde zweefvliegtuigmodellen. Van de natuurkundige principes van het zweefvliegen tot de keuze van een model, het zelf bouwen, de besturing en de praktijk van het vliegen; alles komt aan de orde. Systematisch opgebouwd en goed leesbaar met duidelijke illustraties wordt de lezer ingewijd in de geheimen van het vliegen met radiografisch bestuurde modelzweefvliegtuigen. De auteur heeft een grote praktische kennis en ervaring en weet deze goed over te brengen. Geschikt als kennismaking met de theorie en praktijk van het bouwen van en vliegen met modelzweefvliegtuigen voor toekomstige of beginnende bouwers en vliegers van zweefvliegmodellen. Bevat veel aanwijzingen voor de praktijk met kleurenfoto's en tekeningen. Derde deel in de serie 'Radio Control modelvliegen', eerder verscheen 'Vliegen met elektromodellen' en 'Vliegen met modelvliegtuigen'*. Vergeleken met oudere uitgaven op dit gebied is dit boek meer afgestemd op de doelgroep van beginnende bouwers en vliegers en biedt het veel praktische aanwijzingen.